Letsel door dieren

Heeft u letsel opgelopen door toedoen van een dier, dan is de eigenaar van het dier in veel gevallen aansprakelijk voor uw schade. Dit geldt zelfs als de eigenaar geen schuld heeft aan het gedrag van het dier, bijvoorbeeld als het dier is weggelopen.

Enkele voorbeelden van letsel door dieren:

– Een beet van een hond of kat.
– Een schop van een paard.
– U schrikt van onverwacht gedrag van een dier waardoor u ten val komt en letsel oploopt.
– Een dier schrikt en veroorzaakt daardoor een verkeersongeval.
– U valt in de manege tijdens de rijles van een paard van een ander.

Letsel dat door een dier is veroorzaakt, kan naast de lichamelijke impact ook psychisch en financieel ingrijpende gevolgen hebben. Soms zijn de gevolgen onherstelbaar, waardoor u blijvend letsel overhoudt en uw schade flink kan oplopen. Bijvoorbeeld als u niet meer of slechts gedeeltelijk kunt werken. De eigenaar van het dier is voor deze schade aansprakelijk.

Wij hebben jarenlange ervaring en kent alle juridische mogelijkheden en valkuilen op het gebied van letsel veroorzaakt door dieren.

Heeft u letsel opgelopen door het gedrag van een dier, neemt u dan gerust vrijblijvend contact op met een  van onze advocaten.

Letselschade

Een verkeersongeval, medische fout, mishandeling, bedrijfsongeval of beroepsziekte; het kan iedereen overkomen. Als er sprake is van letselschade (ook wel personenschade) dan is het belangrijk om te weten of iemand voor uw leed aansprakelijk is.

 

In dat geval staan onze specialisten van de sectie Aansprakelijkheid, Verzekering & Schadevergoeding u bij tijdens de afwikkeling van letselschade. Hun inzet is gericht op het krijgen van schadevergoeding: voor gemaakte kosten, verlies van arbeidsvermogen, huishoudelijke hulp en smartengeld. Indien mogelijk is het doel herstel van de oorspronkelijke situatie door bijvoorbeeld omscholing en reïntegratie in het arbeidsproces. Om tot goede keuzes en afwegingen te komen werkt Holla Advocaten samen met externe, onafhankelijke medische adviseurs en arbeidsdeskundigen.

 

Bij Holla Advocaten is de grootste sectie Aansprakelijkheid, Verzekering & Schadevergoeding van Zuid-Nederland actief. Bijna alle advocaten uit de sectie zijn lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA).

Advocaten met expertise Letselschade

Ineke Roelandschap

Ineke Paul-van Velzen

Neem direct contact op